5 ting du skal gøre når du har købt ny computer

Ny computer, der tænder og viser startskærmen.

Har du netop købt en ny computer, og er du klar til at komme i gang med at bruge den? Der er en række ting, du bør gøre, når du får en ny computer, for at sikre, at den kører optimalt og er beskyttet mod potentielle trusler. I denne artikel giver vi dig 5 ting du skal gøre når du har købt ny computer.

Installer antivirus

Når man køber en ny PC, er der en række ting, man bør gøre for at få den klar til brug. Først og fremmest er det vigtigt, at opdatere sit antivirus-software, så man er sikker på, at den nye enhed er beskyttet mod virus og andre trusler. Har du allerede et virusprogram, kan du ofte skifte licensen fra den gamle PC til den nye på deres hjemmeside.

Installer foretrukne browser

Dernæst bør man downloade og installere den browser man ønsker at bruge. En Windows computer kommer med Microsoft Edge som standard, og en MAC med Safari, men mange ønsker i stedet at bruge andre internetbrowsere som Google Chrome, Firefox eller Opera. For de fleste er det blot et spørgsmål om præference.
Har du downloadet din foretrukne browser, skal du synkronisere browseren, så dine bogmærker, adgangskoder, historik og andre indstillinger bliver overført til din nye enhed. Dette gøres under “Indstillinger -> Synkronisering” og log på din konto.

Installer programmer

Når browseren er på plads bør man downloade de programmer, man bruger ofte, så man har dem klar til brug på den nye enhed. Dette kan gøres ved at gå til hjemmesiderne for de relevante programmer og downloade dem fra der.
Man kan også bruge Ninite, som er en hurtig måde at downloade software fra de rigtige sider. Hermed undgår man at trykke på falske links og downloade noget forkert. Tilgå Ninite på linket: https://ninite.com/

Opdater PC

Når man køber en ny computer er den typisk opdateret til nyeste version, men det er ikke altid tilfældet. Opdater computeren, så du er sikker på, at den nye computer er up-to-date og fuldt beskyttet.
Det kan du læse mere om hos os på: https://edbsos.dk/er-det-nodvendigt-at-opdatere/
Man kan også blot trykke på knappen nedenfor, hvorefter computeren helt automatisk vil undersøge om der er en opdatering tilgængelig. Dette virker kun på Windows.

Tryk “Åben indstillinger” når browseren spørger.

Organiser og personliggør enheden

Det kan også være en god idé at organisere sine filer og mapper på den nye enhed, så man kan finde det, man har brug for hurtigere. Dette kan gøres ved at oprette mapper og undermapper og flytte filerne ind i dem. Personliggør din computer ved at gå til “Indstillinger – Personalisering”
Indstillingerne kan åbnes ved at trykke på Windows knappen på dit tastatur og skrive “Indstillinger”

Alt i alt bør man følge disse trin for at få en ny PC klar til brug:

  1. Installer din antivirus-software
  2. Installer din foretrukne browser og synkroniser den
  3. Installer de programmer, som du bruger ofte
  4. Opdater din PC
  5. Organiser dine filer og mapper og personliggør din computer.

Med disse trin kan du hurtigt få din nye PC klar til brug, så du kan begynde at bruge computeren.

Ønsker man hjælp til at sætte sin computer op for første gang, så står EdbSOS altid klar til at hjælpe. Tryk blot på knappen nedenfor og få tid hos os med det samme.