Er det nødvendigt at opdatere sin PC?

Windows opdateringer forstyrrer altid, når man har mindst tid til det, og vi er gode til at trykke “Påmind mig senere”. Der er mange undskyldninger for, ikke at opdatere sin computer, men man bør overveje det en ekstra gang inden man udskyder for 5. gang. Der er nemlig mening med galskaben.

Hvorfor opdaterer man sin software?

Softwareopdateringer er en nøglefunktion til at beskytte din computer. Opdateringen lapper sikkerhedshuller, fikser fejl i softwaren eller tilføjer smarte funktioner.

Sikkerhed

Når hackere løbende finder huller i softwaren, misbruger de det. Dette hul kan bruges til at stjæle dine personlige information, penge eller installere virus på din computer. Disse huller kan findes både i programmer du har installeret, og i dit styresystem, f.eks. Windows/iOS/Chromium/Linux . Det er derfor vigtigt at opdatere begge typer software.

Det er ikke kun for din egen skyld, men også alle andre du deler netværk med. Er du for eksempel på et delt netværk med dit arbejde, kan sikkerhedshullet på din computer være med til, at det fælles netværk bliver infiltreret. Ingen kæde er stærkere end det svageste led.

Du kan læse mere om digital sikkerhed her

Fejlretning

Intet software er fejlfrit. Selvom Microsoft har arbejdet på deres nyeste version af Windows, nemlig Windows 11 i 7 år, vil de med sikkerhed finde fejl og mangler. Det kan være manglende funktioner, bugs der sløver computeren eller justeringer i layout og design for blot at nævne nogle af de mulige opdateringsgrunde. Softwareopdateringer kan altså være med til, at din computer bliver betydeligt hurtigere.

Hvordan tjekker man, at ens computer er “Up-to-Date?”

Windows og Mac computere opdaterer typisk helt automatisk, men i nogle tilfælde kan det ikke ske automatisk, og så må man opdatere manuelt. Det er heldigvis ikke alt for besværligt.

Windows:
1. Tryk på Start – > Indstillinger -> Opdatering & Sikkerhedsopdatering -> Windows Opdater -> Søg efter opdateringer

macOS

  1. Tryk på Systemindstillinger i Apple-menuen i hjørnet af din skærm
  2. Klik på Softwareopdatering i vinduet Systemindstillinger
  3. Klik på Opdater nu eller Opgrader nu.

    Klik på Opdater nu eller Opgrader nu:”Opdater nu” installerer de nyeste opdateringer til den installerede version, såsom en opdatering fra macOS Big Sur 11.5 til macOS Big Sur 11.6.”Opgrader nu” installerer en større ny version med et nyt navn, f.eks. macOS Monterey. Softwareopdatering viser kun opgraderinger, der er kompatible med din Mac.